Korku Filmi Klişeleri :D

By: Ekşi Sözlük

1- O kapıyı açma!

Bir evde garip şeyler oluyor, kapının ardından gelmemesi gereken garip sesler geliyor, müstakbel kurbanın elinde şamdanlık benzeri işe yaramaz bir silah, üç buçuk atıyor ama yine de sürekli "kim var orada?" tarzı saçma sapan sorular sorarak kapıya doğru yavaş yavaş yaklaşmakta... nıı rım nııı rımm nırırırırı nımm...
Belli ki bir şey fırtlayacak oradan, b.k mu var da o kapıyı açıyorsun!

2- Ceyn'i gören var mı? Ben bi ona bakıp gelicem. (Sürüden ayrılanı kurt kapar.)

Hadi ceyn bi hata yapmış. Hadi ceyn öyle seri katilin ya da ruhların olduğu abidik bir ortamda hemen dönücem diye gitmiş tek başına bi yerlere. hadi ceyn gerizekalı. Sen de mi gerizekalısın arkadaşım tek başına peşinden gidip kahramanlık yapmaya uğraşıyorsun? Hayır gidip onu bulsan da ceyn sana vermeyecek bu çok açık. Ayrıca belli ki diğerlerinden ayrılan filmin sonuna kadar dayanamıyor. Yapma etme, otur oturduğun yerde.

3- Dolgun dudaklı, sarışın ve esas kıza laf sokan sürtükler önce gider.

Ben daha bunun olmadığı çok az film gördüm. Koltuğun en köşesinde oturup, esas kıza olur olmadık yerlerde laf sokan, olmadı esas kızın sevgilisiyle vaktinde işi pişirmiş olan, genellikle sarışın ve estetikli  kızlar, en önce ölenlerden biri oluyor.
Demek ki neymiş, esas kıza iyi davranacakmışsınız, sürtüklük yapmayacakmışsınız.

4- Çirkinsen, şişmansan ya da gözlüklüysen hiç şansın yok!

Evin içinde bir psikopat dolaşıyormuş, evi ruhlar cinler basmış hiç umrunda olmayan, adeta ilk buluşmaya gider gibi süslü püslü ve güzel olan, kaçarken ederken makyajı hiç bozulmayan, rimelleri hiç akmayan biri olmak ama aynı zamanda madde 3teki gibi sürtük biri olmamaya dikkat etmek en önemli kurallardan biri. Çirkinlere tahammül yok!

5- Burada ne var acaba?
+Boşver cek, burası beni korkutuyor gidelim lütfen!
-Dur bir şeye dokundum sanki!


işte bu, mallığına doymayan erkek jön ve onun maceraları. İlla ki elini kolunu her tarafa sokacak, illa ki karanlık ve kuytu köşeleri keşfedecek, bi yerlerde insan kemiği falan bulsa "wooaww şuna bak ehi ehi" tarzı malca tepkiler vererek kafatasıyla oynayacak falan. Halbüsü kızı dinlese, adam gibi arabasına binse gitse, belki ileride şirinleri bile görebilirdi ama yok. Ortamı germezse olmaz.

6- Madem evin içinde bir psikopat var, o halde üst kata kaçayım ve kendimi banyoya kilitleyeyim!

Yapılacak en mantıklı eylem. kapıya doğru koşmak yerine, ya da en azından pencereden çıkılabilecek bir odaya kendini kilitlemek yerine, bunu yapmak.
Kusura bakmasın ama cidden ölmesi iyi olmuş yani bunu yapan kurbanın. 

7- Fizik kurallarının canı cehenneme: yürümek aslında koşmak gibidir.

Kurban arkasına baka baka, çığlık ata ata koşuyor ve kaçmaya çalışıyordur, arada bir tökezler ama var gücüyle koşmaya devam eder. Katil ise "ne koşacam olum meheh" edasıyla kurbanın arkasından artiz artiz, yavaş fekat emin adımlarla yürümektedir. Ne var ki katil her zaman yetişir.

8- Arabalar katilden rüşvet yer.

Kurban kaçar, kaçar, en sonunda arabaya ulaşır ve biz tam derin bir nefes alacakken, araba çalışmaz. marş basmaz. Yok abi, basmaz o marş. Kurban da ya arabayı kilitleyip zorlu bi mücadeleye girişir, ya da arabadan inip koşmaya devam eder. En iyisi arabalardan uzak durmak. 

9- Bir şey gördüğüme yemin edebilirim!

Yemin etme arkadaşım, kaç git nereye gidiyorsan. bir şey gördüğünü sanıp, kafayı çevirip tekrar baktığında orada bir şey yoksa, fenalardasın demektir. Kaç git kara kara ne gördüm diye düşüneceğine manyak mısın ya!

10- Kes şakayı ceki, hiç komik değil!

Bu asla söylenmemesi gereken lanetli cümleler grubuna rahatlıkla girer. Bu cümleyi sarfedip de kurtulabilen biri henüz görülmemiştir. Bilginize...

11- Aynaya bakınca arkada tarafta başka birini görmek...

Her türlü rahatlayın. demek ki vampir değil. -Bir polyanna korku filmi

12- duygu, biraz duygu bütün isteğim buydu...

Empati yapmayı öğren ey kurban! katilden kaçacağına kur bir çilingir sofrası, aç bi yetmişlik, derdini öğren adamın. Kaçmayı herkes becerir, adam ol önce.

13.Evin lüks veya köhne olması hiç fark etmez. mutlaka gıcırdar o kapı. Senelerdir yağlanmamıştır menteşeleri.


14.Genelde hayaletli korku filmlerinde olmak üzere; arabada seyir halinde iken frekans karışır ve radyodan dinlenen müzik garip böğürmeler halini alır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar