Öylesine

Onlarca insan arasında sabit konumdayken bir anda içinizde bir şey kırılabilir. Belki de uzun zamandır hareketli olduğunuz için hareketsiz kalınca vücudunuz şaşırır, hareket etmek için kendini büker. İçiniz esnek değildir, bükünce eğilmez; kırılır. Bunu durmadan anlayamazsınız. Kırılmadan bükülemeyeceğinizi kavrayamazsınız. Etrafınızdaki onlarca insan kırılma sesini duymaz. Siz de duymazsınız. Sessizce kırılırsınız. Kırılacağınızı bilmezken. Sadece eğilmeye çalışırken. Bükülemeyeceğini bilmeyene kırılmayı nasıl anlatırsınız ki? Sesiniz bile yoktur, çıt çıkarmazsınız. Oysa her insan en az bir kere kırılır. Boşluk, boşluk dedikleri vardır ya hep duyarsınız. Boşluk birkaç kırılma sonucu oluşur. Tek kırılma boşluk yaratacak kadar alan yaratamaz. Bu vücudunuzun size "Korkma" deme şeklidir. Korkma tek kırılmayla eksik kalmayacaksın. Korkma bu son kırılman olmayacak. Korkma kırılmalar senin de sığabileceğin bir boşluğa hazırlanıyor. Korkma oluşacak boşluk seni de yutacak. İlk kırılmana hoşgeldin, nicelerinde görüşmek üzere.

Depremler fay hatlarındaki çatlaklarda oluşur. Öncü depremlerin şiddeti daha azdır. Doğada her şey böyle gerçekleşir. Doğa hep hazırlar. Hep öncü birlik gönderir. Asıl tehlike asla habersiz gelmez. Doğa bunu yapmaz. İnsanlarsa hep habersiz gelir. Hazırlanmana izin vermez. Asıl depremden sonra artçı depremler sarsar. Doğa az kaldığını, bittiğini haber verir. İnsanlarsa geldikleri gibi giderler, habersiz. Artçıları yoktur. İnsan depreme bile alışır. Düzenini ezberler. Öncü, asıl, artçı. Doğa ezberlemene izin verir. İnsan insana alışamaz. Düzeni yoktur. Gelir, gider, gelir, kalır, gider. Gider. Aniden. Hazırlıksız yakalar. İçindeki fay hattı kırılır. Çıt çıkarmaz. Korkma boşluk seni de yutacak.

Ne bekliyorsun hayattan? Yolun sonunu görebiliyor musun? İşaretleri fark ettin mi? İşaret var mıydı? Olsaydı dikkat ediyor muydun? Nereye bakıyorsun ki? Duruyorsun. Onca hareketten sonra duruyorsun. Kimi bekliyorsun? Vücudun duramadı bak. Haber vermedin ki. İnsan insana haber vermez. İnsan kendine neden haber vermez? Esneyemedin. Bükülemedin. Fay hattındasın. Öncü birlik nerede? Doğa şaşırdı. Kırıldın. Haber vermedi ki. Doğa haber verirdi. Neden sana haber vermedi? Verseydi dikkat ediyor muydun? Korkma doğa senin de sığabileceğin bir boşluğa hazırlanıyor. İlk kırılmana hoşgeldin, nicelerinde görüşmek üzere.

Yorumlar

Popüler Yayınlar